Kasevälja-Erna esimesel jooksul Suurupis oli üle 120 osaleja

23. juulil 2023 toimus Suurupis esimene Kasevälja-Erna tervisejooks. Võisteldi kolmel distantsil – põhijooks 7km, lastejooks 350m ja tervisejooks 2,3km. Põhijooksul võitjateks trooniti meestest Karel Hussar ja naistest Liis-Grete Arro. Võib öelda et kogu küla oli kokku tulnud ning kümned ja kümned fännid elasid aktiivselt kõigi distantside võistlustele kaasa. Peale jooksu nauditi Kasevälja kodukohvikute hõrgutisi. Jooksu korraldajaks oli Kasevälja Küla Selts ja see toimus Harku valla Avatud külade nädala Suurupi päeva raames.

Põhijooksul (6,9km, kolm külaringi) osales 41 sportlast (13 naist ja 28 meest). Esindatud olid Kuldse Tervise jooksugrupp, Tervispluss, Treeningpartner, Treeningpluss, Telia Spordiklubi, Sparta Spordiklubi, Risti Spordiklubi, Riisipere Spordiklubi ja MyFitness spordiklubi. Jooksjaid tuli Tallinnast, Suurupist, Murastest, Kiilist, Sakust, Vääna-Jõesuust, Väänast, Laulasmaalt, Lähtselt, Rae vallast jm. Osalema oli tuldud nii üksinda kui mitmel puhul kogu perega.

Põhijooksu võitis meestest Karel Hussar Kuldne Tervis jooksugrupist ajaga 23,17. Teisele kohale tuli Trevor Sparta Spordiklubist ajaga 24,43 ja kolmandale kohale Kaarel Väänast, ajaga 25,37. Pole just paha km tempo ühele külajooksule! Naistest tuli esimeseks Liis-Grete Arro ajaga 26,19 (üld 4 koht), teiseks Annika Treeningpartner klubist ajaga 28,43 ja kolmandaks Kadri Koit Telia Spordiklubist ajaga 30,17.

Korraldajatele teadaolevalt vähemalt 4 jooksjat tegid sellel distantsil oma isikliku 5km parima tulemus – Suurupi kiired jooksurajad :-). Põhijooksu auhinnad panid välja ettevõtted/kaubamärgid: Purmo radiaatorid, Kuldse Tervise jooksugrupp, Sirabi mineraalvesi, Sabirabad granaatõunamahl, andmomoments Seiklusreisid, Mailiselt kodused sidruniküpsised ja tšillimoos.

Tervisejooksul (2,3km, üks külaring) osales 24 entusiasti, peamiselt Suurupist ja mõned külalised Tallinnast ning Murastest. Distantsi läbiti nii joostes, jalutades kui erinevate abivahenditega. Tervisejooksul osalejate janu aitas kustutada Sirabi mineraalvesi.

Lastejooksul osales 55 juuniorit (1a kuni 10a), kümned papad-mammad saatjatena ja need keda ei jõudnud lõpus enam kirja panna. Erinevaid tehnikaid kasutades läbiti ca 350m. Laste medalit kaunistas Kuldse Tervise jooksugrupi logo-kujutis, mis loodetavasti annab motivatsiooni saamaks sama kiireteks kui jooksutreenerid ja esimese Kasevälja-Erna tervisejooksu võitjad Karel ning Liis-Grete. Lastejooksu loosiauhindadeks olid pehmed mängukarud kaupluseketilt Miniso.

Eraldi suured tänud Kuldse Tervise jooksugrupist Liis-Gretele ja Karelile inspiratsiooni eest, kõikidele sündmust auhindadega toetanutele ja loomulikult vabatahtlikele Chandaa, Tiina, Airi, Kristi, Martin, Andres, Toomas + kogu külarahvas kes jooksjaid ergutasid. Tänud ka külarahvale mõistva suhtumise eest seoses ajutiste liikluspiirangutega.

Üks asi on kindel, Suurupi jooks toimub ka järgmisel aastal .. veelgi suurema ja paremana. Sealjuures säilitame kindlasti nunnu külavõistluse hoiaku ja entusiasmi. Tuleb aga tunnistada, et korraldustiimi peame järgmiseks aastaks küll suuremaks plaanima 🙂 Kui Sul on häid mõtteid ja soovi järgmine aasta kampa lüüa, siis ära hoia tagasi .. kirjuta meile.

Korraldajad tänavad saadud tagasiside eest. Need lähevad meile väga korda ning annavad jaksu sündmuse traditsiooniks muutmiseks. Tänud!
“Aitäh teile seesuguse toreda initsiatiivi ja sündmuse korraldamise eest. Ma nägin, et inimestele väga meeldis, nad sooviksid ka järgmisel aastal osaleda.”
“Ülilahe ja nunnu jooksuüritus”
“Kindlasti tehke järgmine aasta uuesti, meie oleme kohal!”

Rohkem pilte Visitharku blogist (galerii link postituse lõpus). https://visitharku.com/artikkel/suurupi-tuletornipaev-2023.html

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.